Men før vi fortæller, hvordan man helt slipper af med det, så vil vi fortælle, hvad ISPF bruger sit LOG-dataset til. Indholdet afhænger faktisk en hel del af, hvordan man starter ISPF op. Under normale omstændigheder skrives der kun noget i datasettet, når en ISPF-service giver en returkode større end 8, og man kører med CONTROL ERRORS CANCEL, hvad der er default ved opstart af ISPF. Derudover skrives der kun noget i det, når man selv vælger, at der skal skrives i det. Som et eksempel kan nævnes, at ISPF trace-funktionen skriver sit output på LOG-datasettet. Med andre ord, så står der noget nyttigt i LOG-datasettet, når man selv har bedt ISPF om at skrive noget i det, mens default er, at kun fejlsituationer, som ISPF i øvrigt selv vil håndtere, skrives i LOG-datasettet.
Med ovenstående i baghovedet, kan vi nu fortælle, hvordan man helt slipper af med LOG-datasettet (og hvordan man kobler det på igen, hvis det bliver nødvendigt). På ISPF-hovedmenuen vælger du punkt 0 for ISPF-defaults. På ISPF-default menuen vælger du punktet LOG/LIST defaults. På LOG/LIST-defaults panelet er der to kolonner. Venste kolonne beskriver LOG-datasettet og højre kolonne beskriver LIST-datasettet. I venstre kolonne er der et felt kaldet "Primary pages". Dette felt sættes til 0 og herefter forlader man LOG/LIST-defaults panelet med END (F3/PF3). Man skal ignorere, at der nederst i venste kolonne står noget i retning af "*** LOG dataset already allocated ***". Det betyder bare, at den ændring, man netop har foretaget, først får effekt næste gang, man starter ISPF op. Log derfor straks af ISPF og log på igen.
Får man en dag brug for LOG-datasettet, så allokeres det ved at ændre værdien af primary pages til et tal større end 0, eksempelvis den samme værdi, som står i feltet "Secondary pages" og så straks herefter at logge af ISPF og på igen. ISPF-kommandoen LOG giver mulighed for at skifte til et nyt LOG-dataset, mens ISPF kører, så man kan studere indholdet af sit LOG-dataset (under forudsætning af, at det er allokeret).